,

Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου…

Μιλάς σαν να τα ξέρεις όλα! Τις λέξεις «νομίζω», «πιστεύω», «κατά την γνώμη μου» δεν τις έχεις στο λεξιλόγιο σου, ενώ απεναντίας τη λέξη «ΕΓΩ» την χρησιμοποιείς συνεχώς.


Η άποψη των άλλων είναι σχεδόν πάντα λάθος, ενώ η δική σου πάντα σωστή! Φωνάζεις όταν μιλάς, για να υπερισχύσεις έναντι του άλλου και δεν αφήνεις να τελειώσει ο συνομιλητής σου την πρότασή του, αφού πάντα τον διακόπτεις. Συζήτηση για σένα σημαίνει ένας μακρύς μονόλογος! Έχεις γνώσεις για την πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, την υγεία… τα πάντα!

Νευριάζεις όταν ο άλλος έχει αντίθετη άποψη από σένα, με αποτέλεσμα η συζήτηση να καταλήγει σχεδόν πάντα σε καβγά. Απαξιοίς και κοροϊδεύεις τους άλλους, αφού η ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου είναι μεγαλύτερη κι από το μπόι σου!


Όλα αυτά, σε κατατάσσουν στις κατηγορίες των υπεροπτών, των εγωιστών, των εγωκεντρικών, των αλαζόνων ανθρώπων, που κανείς δεν ενδιαφέρεται να συναναστρέφεται.

Εσύ που νομίζεις πως τα ξέρεις όλα, σκέψου λίγο τα λόγια σου, άκου λίγο τις σκέψεις σου! Μήπως τελικά προσπαθείς να κερδίσεις την προσοχή των άλλων για να καλύψεις τις δικές σου ανασφάλειες; Μήπως με το τρόπο σου προσπαθείς να υπερισχύσεις έναντι των άλλων; Η μετριοφροσύνη είναι λέξη άγνωστη σε σένα. Ίσως να άνοιγες και κανένα λεξικό, δεν βλάπτει την υγεία όπως θα ξέρεις σίγουρα!

Αφιερωμένο στον «φίλο μου» τον Θάνο.

 

της Σοφίας Β.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com