,

Μην κολλάς στο παρελθόν

Ακούμε συχνά να μας λένε να ζούμε το παρόν, να μη σκεφτόμαστε μόνο το παρελθόν και να ζούμε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Πολλές φορές όμως, το παρελθόν είναι αυτό που μας στοιχειώνει και το μέλλον μας θα κουβαλάει μαζί του τα απομεινάρια παλιών πράξεων και καταστάσεων. 


Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε, ούτε να απαρνηθούμε αυτά που ζήσαμε. Το παρελθόν είναι κομμάτι της ύπαρξής μας, είναι οι εμπειρίες μας και η ζωή μας. Είναι αυτά που θα θυμόμαστε και θα γελάμε ή οι καταστάσεις που περάσαμε και δεν θέλουμε να ζήσουμε ποτέ ξανά. Όπως και να’ ναι όμως, καλά ή κακά, είναι δικά μας κομμάτια και μόνο αν τα αποδεχτούμε μπορούμε να προχωρήσουμε.

Είναι ωραίο να αναπολούμε τις όμορφες στιγμές που είχαμε ζήσει και κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει αυτό. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν και οι φωτογραφίες, τα βίντεο και κάθε μέσο που μας βοηθάει στο να μείνουν κάποιες απ΄ τις όμορφες στιγμές μας αναλλοίωτες και ζωντανές. Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε τη ζωή μας μόνο με αυτές τις αναμνήσεις! Πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε κι άλλες πολλές, πάρα πολλές, όμορφες στιγμές! Ακόμη κι αν τα πράγματα δεν είναι τόσο τέλεια όπως ήταν παλιά, δεν πρέπει να σταματήσουμε ποτέ να πιστεύουμε στις καλύτερες μέρες. Αυτές οι καλύτερες στιγμές θα είναι το παρελθόν που θα θέλουμε να θυμόμαστε στο μέλλον!


Μια άσχημη κατάσταση στο παρελθόν, δεν μπορεί να μας στερήσει τη χαρά του μέλλοντος. Δεν μπορούμε να πορευόμαστε με τον φόβο και την λύπη. Είναι σίγουρα κι αυτά συναισθήματα και στιγμές τις ζωής μας, αλλά που πρέπει να τα αφήσουμε εκεί που ανήκουν, στο παρελθόν. Δεν πρέπει να γίνονται εμπόδιο στα νέα βήματα και στις νέες αποφάσεις, παρά μόνο εμπειρίες ζωής που μας κάνουν πιο δυνατούς.

Βγες λοιπόν από την αναμονή, από τον λήθαργο και ΖΗΣΕ!

της Χρύσας Αβραμίδου

 

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: