, ,

14 Φεβρουαρίου – Η μέρα των ερωτευμένων!

Αναφορικά με το πώς και το γιατί, η 14 Φεβρουαρίου γιορτάζεται ως η μέρα των ερωτευμένων, υπάρχουν πάμπολλες απόψεις, θεωρίες και θρύλοι. Η επικρατέστερη θεωρία υποστηρίζει πως ο Βαλεντίνος ήταν ένας ιερέας που έζησε τον τρίτο μ.Χ. αιώνα. Ο τότε αυτοκράτορας Κλαύδιος ΙΙ, απαγόρευσε δια νόμου στους νέους άντρες να παντρεύονται, γιατί πίστευε πως οι ανύπαντροι άντρες ήταν καλύτεροι πολεμιστές. Ο Βαλεντίνος ως υπέρμαχος της αγάπης, αψήφησε τον νόμο του αυτοκράτορα και συνέχισε να παντρεύει νέα ζευγάρια κρυφά. Κάποια στιγμή, ο Κλαύδιος ανακάλυψε τη δράση του και διέταξε το θάνατό του δια λιθοβολισμού. Ο Βαλεντίνος επέζησε κι έτσι τον αποκεφάλισαν. Η 14η Φεβρουαρίου, ήταν η ημερομηνία του θανάτου του. Πολλά πολλά χρόνια αργότερα, η μέρα πήρε τη σημερινή μορφή της, δωράκια, αγαπούλες, ζουζουνίτσες και λοιπά “ξερασματάκια” 😛 .


14 Φεβρουαρίου σήμερα και συγκεντρώσαμε εδώ τα 10 + 1 πιο αστεία που διαβάσαμε γι’ αυτή τη μέρα και για τον έρωτα εν γένει βεβαίως βεβαίως…

Χρόνια πολλά βρε! 😛


 

Της Κικής Γιοβανοπούλου


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com