,

Ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη – Ο Γιώργος (2)

Με την Φανή, είμαστε μαζί τους τελευταίους 6 μήνες. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες σχέσεις στην αρχή, ήμασταν στα… μέλια, μέχρι που μου ανακοίνωσε κάτι και μου ήρθε νταμπλάς! Η Φανή είναι έγκυος! Μου το είπε πριν 15 μέρες και πραγματικά ακόμη δεν μπορώ να το χωνέψω!


Είμαι χωρίς δουλειά τους τελευταίους 3 μήνες και τα οικονομικά μου είναι σε κακό χάλι! Εδώ και περίπου ένα μήνα, συζητούσα με τον ξάδερφό μου μια πρόταση που μου είχε κάνει για να πάω στη Γερμανία, να δουλέψω στην εταιρία που εργάζεται κι εκείνος. Είναι πολύ καλά τα λεφτά και είναι πολύ ικανοποιημένος με το περιβάλλον. Πάνω που το είχα πάρει σχεδόν απόφαση, μου έσκασε τα νέα η Φανή! Τρελάθηκα!

Καταρχάς πιστεύω πως είμαστε πολύ λίγο καιρό μαζί για να συζητάμε για γάμους και παιδιά! Εδώ δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας καλά καλά… Το κυριότερο όμως πρόβλημα είναι η δουλειά! Πως να ξεκινήσεις οικογένεια χωρίς δουλειά; Η Φανή δουλεύει αλλά παίρνει πολύ λίγα χρήματα που της φτάνουν ίσα ίσα για το ενοίκιό της και τους λογαριασμούς. Τη βοηθάνε λίγο κι οι δικοί της, αλλά κι εκείνοι δεν είναι καλά οικονομικά… Η Φανή επιμένει πάρα πολύ να κρατήσουμε το μωρό. Δεν θέλει όμως με τίποτα να καταλάβει ότι δεν είμαι έτοιμος για τέτοιες δεσμεύσεις! Με τα σημερινά δεδομένα τουλάχιστον…


Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω! Δεν ξέρω αν θέλω να χωρίσω με τη Φανή, αλλά δεν νιώθω έτοιμος να γίνω πατέρας! Θέλω να κάνουμε παιδιά κάποια στιγμή, αλλά όταν θα είναι σωστές οι συνθήκες! Μ’ έχει πιέσει κι εκείνη πάρα πολύ! Μου έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό! “Για να είμαστε μαζί, πρέπει να γίνουμε οικογένεια!”. Μα αλήθεια, έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν πρέπει να συμφωνήσουμε και οι δύο ότι το θέλουμε αυτό; Το ξέρω πως δεν είναι αντρίκια συμπεριφορά να φύγω και να την αφήσω μόνη, αλλά δεν μου αφήνει καμία επιλογή! “Μαζί το κάναμε!” μου λέει. Ναι… μαζί το κάναμε, τότε πως μπορεί να αποφασίζει μόνη της για το τι θα κάνουμε;

 

Της Κικής Γιοβανοπούλου
Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: