,

Το “πειραγμένο” μιλφέιγ!

Υπέρμαχος του “γλυκό χωρίς σοκολάτα δεν είναι γλυκό”, το συγκεκριμένο όμως μιλφέιγ είναι η δική μου εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα! Απ’ τα αγαπημένα γλυκά των παιδιών μου και μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική! Δοκιμάστε το!


014

Υλικά

-Για την κρέμα

  • 4 ποτήρια γάλα
  • 1 πλάκα μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κρόκος αυγού

-Για τη σαντιγύ

  • 1 φακελάκι σκόνη για σαντιγύ
  • 200 ml γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 2 – 2/1 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
1. Βάζουμε τα υλικά της κρέμας ζαχαροπλαστικής σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην μας κολλήσει! 012
013 2. Χτυπάμε τα υλικά για τη σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
3. Βάζουμε σ’ ένα σκεύος μια στρώση μπισκότα, μια στρώση κρέμα, πάλι μπισκότα… συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. 010
009 4. Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω από τα τελευταία μπισκότα.
5. Πασπαλίζουμε με τριμμένα πτι μπερ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. 002

Καλή σας όρεξη!!!

Της Κικής Γιοβανοπούλου
Advertisements

2 απαντήσεις στο “Το “πειραγμένο” μιλφέιγ!”

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Create a website or blog at WordPress.com

Αρέσει σε %d bloggers: