Υπέρμαχος του “γλυκό χωρίς σοκολάτα δεν είναι γλυκό”, το συγκεκριμένο όμως μιλφέιγ είναι η δική μου εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα! Απ’ τα αγαπημένα γλυκά των παιδιών μου και μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και οικονομική! Δοκιμάστε το!
 |
Υλικά
-Για την κρέμα
- 4 ποτήρια γάλα
- 1 πλάκα μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 κρόκος αυγού
|
-Για τη σαντιγύ
- 1 φακελάκι σκόνη για σαντιγύ
- 200 ml γάλα
- 1 βανιλίνη
- 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 2 – 2/1 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
|
1. Βάζουμε τα υλικά της κρέμας ζαχαροπλαστικής σε μια κατσαρόλα κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην μας κολλήσει! |
 |
 |
2. Χτυπάμε τα υλικά για τη σαντιγύ και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. |
3. Βάζουμε σ’ ένα σκεύος μια στρώση μπισκότα, μια στρώση κρέμα, πάλι μπισκότα… συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. |
 |
 |
4. Απλώνουμε τη σαντιγύ πάνω από τα τελευταία μπισκότα. |
5. Πασπαλίζουμε με τριμμένα πτι μπερ και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. |
 |
Καλή σας όρεξη!!!
Της Κικής Γιοβανοπούλου
Μου αρέσει αυτό:
Like Φόρτωση…
2 απαντήσεις στο “Το “πειραγμένο” μιλφέιγ!”
Καλησπέρα!! Εύκολο είναι!! Θα το φτειάξω!!
Φαίνεται εύκολο! Θα το δοκιμάσω και θα σας πω…